Lukk meny

#Instaknit - et designkollektiv

#Instaknit er et designkollektiv der Garnius har samlet designere som vi mener fortjener et sted hvor de kan skinne. På denne siden får du kjøpt strikkepakker av unike design fra disse håndplukkede, kreative og kvalitetsbevisste designere innen strikking og hekling.

Vi er stadig på let etter nye stjerner. Er du vår neste Instaknit-designer? Send gjerne en e-post til [email protected] med litt informasjon om deg selv og dine kreasjoner.

Se alle Instaknit design

@Humbleknit - Christina Larsos

Helt siden jeg fullførte mitt første strikkeplagg i 2016 har jeg vært fullstendig frelst. Våren 2020 designet jeg mitt første plagg. Jeg elsker å utfolde min kreative side gjennom strikkingen. Jeg ønsker å designe tidløse bruksplagg som varer år etter år, og som passer fint til alle aldre og fasonger. Jeg liker spesielt blandingen mellom strukturstrikk og enkel glattstrikk.

Se alle design

@Knitbymkolbeinsen - Maren Kristine Kolbeinsen

Jeg begynte smått å strikke sammen med mamma og mormor i barndommen, men det var først da vi ventet vårt første barn at jeg tok strikkepinnene opp for alvor i 2016. Jeg designet mitt første plagg, en lue, høsten 2018, og dette ga mersmak. Det har for det meste blitt baby- og barnetøy i serier. Jeg liker best å designe plagg som kan brukes til det meste, og gjerne til begge kjønn.

Se alle design

@Rillerundt – Henriette Kastum

Jeg startet med Rillerundt i 2018. På den tiden var det lite guttestrikk og kjønnsnøytrale strikkeplagg. Jeg har alltid vært interessert i klesepoker, og bestemte meg tidlig for at de fleste plaggene mine skulle være kjønnsnøytrale med vintage inspirasjon fra 20- til 70-tallet. Jeg henter inspirasjon fra karakteriske snitt, og tar i bruk eldre strikkestrukturer. Jeg er opptatt av at oppskriftene skal være enkle å forstå, for nybegynnere og veteraner.

Se alle design

@Sorlandsstrikk - Gro-Helén Bringsverd

Jeg lærte å strikke av min mamma da jeg var 7 år, og har strikket til og fra siden. For noen år siden oppdaget jeg strikkeverdenen på Instagram og teststrikket litt selv, før jeg fant ut at jeg ville prøve meg på egne oppskrifter. Jeg har designet flest klær til baby og barn, og liker enkle mønstre med enten litt struktur eller mønsterstrikk som passer til både gutter og jenter.

Se alle design

@Turgledepaapinner - Karina Helle

Jeg bruker naturen så ofte jeg kan, og da stort sett iført ull. Derfor ønsker jeg å designe plagg til bruk i alle sesonger, både til tur- og hverdagsbruk. Jeg har strikket så lenge jeg kan huske, og strikket min første genser i 12-13 årsalderen. Jo mer jeg strikket, desto mer ønsket jeg å endre på oppskrifter eller lage mine egne for å få det akkurat slik jeg ønsket. Etter hvert oppdaget jeg hvor kjekt det var å designe egne mønster fra bunnen.

Se alle design

@Veronica.loken – Veronica Løken

Min strikkereise begynte i sofakroken hos min farmor for flere år siden. Utallige timer med feiltagelser, frustrasjon og opprekking, ble til en læringskurve som ga ro i sjela, et sted hvor kreativiteten kunne blomstre, og ikke minst - en enorm mestringsfølelse. Gjennom det siste året har kreativiteten blomstret litt ekstra, og det er her mine egne design kom til. Det å kunne bruke en eldre teknikk for å skape noe moderne og tidsriktig, er for meg en glede.

Se alle design

@Vesleull – Jeanette Haugland

Har heklet så lenge jeg kan huske, og begynte med eget design da eldstejenta ble født for 14 år siden. Syntes da det var altfor få hekleoppskrifter med god passform, og tok saken i egne hender. Nå hekles det til både barn og voksne. De siste par åra har jeg laget oppskrifter, slik at andre og kan få mulighet til å hekle designene. Er opptatt av at plaggene skal være myke, kløfrie og komfortable. Gleden av å skape, få utløp for kreativitet og å kunne trylle fram noe helt eget bare ved hjelp av en heklenål er helt fantastisk og gir en herlig dusj av endorfiner.

Se alle design

@Skogstrikkdesign – Tove Koppang og Marita Vassnes

For to år sidan ønska me å ha ein eigendesigna turgenser på våre flotte hengekøyeturar. Under Bergen Strikkefestival same året fekk me den motivasjonen og støtten me trengde frå ei anerkjend strikkedesigner, og Tre Til Tre genseren vart offisielt skapt. Sidan har me designa fleire store og små plagg som kan passe vaksne og barn som likar å være ute. Designa våre er alltid inspirert av det me ser i naturen når me er på tur.

Se alle design

@Sistaknit – Ragnhild og Gretha

Vi er to strikkeglade og kreative søstre som har strikket siden vi var to små jenter. Vi blir inspirert av det siste innen motebildet og lager strikkemønstre ut fra det. I tillegg er vi også begeistret for norsk tradisjonsstrikk. Vi holder til i Stavanger og er så heldige å ha døtre som vil være modeller for oss, i tillegg til å være med på å gi råd omkring nye strikkedesign.

Se alle design