Lukk meny

#Instaknit - et designkollektiv

#Instaknit er et designkollektiv der Garnius har samlet designere som vi mener fortjener et sted hvor de kan skinne. På denne siden får du kjøpt hekle- og strikkepakker av unike design fra disse håndplukkede, kreative og kvalitetsbevisste designere innen strikking og hekling.

Vi er stadig på let etter nye stjerner. Er du vår neste Instaknit-designer? Send gjerne en e-post til [email protected] med litt informasjon om deg selv og dine kreasjoner.

Se alle Instaknit design

@putlogpo – Solbjørg Makalani Myrtveit Sæther

Heile livet har eg hekla, strikka, sydd, brodert og fiksa. For meg er handarbeid terapi. Det gir ro, glede og mestringskjensle. Dei siste åra har eg oppdaga den enorme variasjonen hekling har å by på. Ved å kombinera ulike teknikkar, ulike typar garn og ulik nålstorleik kan ein oppnå heilt unike uttrykk. Eg håpar mine design vil spre hekleglede – både ved å hjelpa deg som er fersk i gang og vidare, men også ved å tilby noko nytt og annleis til deg som har hekla lenge.

Se alle design

@hekletante – Lillian Fagerland

Allerede på 70 tallet lærte jeg å hekle av min kjære Farmor. Oppskrifter var luksus, vi heklet stort sett etter lånte duker som skulle hekles med tynt garn. Kansje derfor jeg ble en ivrig frihekler i voksen alder. Etter pause i flere tiår, ble jeg hektet igjen da jeg lærte meg å hekle fra engelske oppskrifter og oppdaget en helt ny hekleverden . Synes alltid det var så lite norske oppskrifter, og etter mange år med frihekling så begynte jeg å lage egne oppskrifter 2019 .Det er givende og fantastisk følelse å skape noe eget, og at andre vil hekle etter mine oppskrifter er veldig stas. Takknemlig!

Se alle design

@elisabethsheklerier – Elisabeth

Lærte å hekle i 2001, og fikk raskt hekledilla. Med mottoet «alt kan hekles» har det vært utrolig stor variasjon i hva som er blitt til opp igjennom årene. Siden mitt første design ble publisert i 2017, har det vært mest fokus på design og utvikling av oppskrifter. Oppskriftene jeg lager, skal være lettleste, og gjennomførbare for de aller fleste som kan litt om hekling. Største utfordringen kan være at det dukker opp 3-4 nye design i hodet, når jeg holder på med å utvikle 1.. Kreativitet er gøy!

Se alle design

@supercutedesign – Jennifer

Mitt namn är Jennifer och jag är personen bakom Super Cute Design. Jag är en svensk frilansdesigner som bor i Göteborg med min man och två barn. Jag har specialiserat mig på amigurumi men älskar att virka och sticka andra saker också! Jag har ständigt projekt på gång och går aldrig hemifrån utan en väska med garn med mig.Jag är även nybliven författare och har gett ut boken Too Cute Amigurumi.

Se alle design

@ea_strikker – Elise Amanda

Strikking betyr for meg veldig mye. Det er glede, det er terapi og det er skaperglede. Reisen min begynte i desember 2019 og jeg ble bitt av basillen fra første maske. Strikke rett og vrang kunne jeg fra barneskolen, men alt annet var nytt. Siden den gang har det egentlig gått i en heidundranes fart: fra å strikke skjerf til å lage egne oppskrifter. Jeg heter Elise Amanda, jeg er født i 1996 og bor i Larvik sammen med mannen min og en katt. Jeg designer allsidige og tidsriktige plagg som jeg selv ønsker å gå med, og det er en glede å kunne dele mitt univers med flere!

Se alle design

@Janeysknittary – Jane Elise Naustvik

Jeg tok opp strikking igjen i 2011. Jeg ble fort hektet og synes det var motiverende og inspirerende og leke med diverse strukturer, hullmønster, fletter o.l. For ca. 4-5 år siden bestemte jeg meg for å begynne å designe oppskrifter selv fordi det gav utløp for kreativitet. Det gir meg masse mestringsfølelse og skape noe nytt. Jeg har designet både dame, herre, barn og baby plagg og aller helst med strukturstrikk.

Se alle design

@Urtestrikk – Linda

Jeg heter Linda og er jenta bak Instagram kontoen @urtestrikk. Urtestrikk er en aktiv og kreativ strikker og designer. Som strikker søker jeg alltid etter utfordringer og finner stadig ny kjærlighet til ulike strukturer. Etter hvert som jeg fikk mer kunnskap og trygghet rundt ulike strukturer, dukket det stadig opp et ønske etter å designe noe eget. Slik spiret urtestrikk frem som designer. Jeg designer plagg til voksne som blomstrer av struktur og feminine detaljer, uten at det behøver å være så vanskelig.

Se alle design

@Tinaastrikk – Tina T.A

For 2 år siden fikk jeg lyst til å lære meg å strikke, men gjorde ikke noe med det. I mars 2021 var jeg på et rehabliteringsopphold, hvor det var mange flotte damer som tryllet frem de lekreste plagg. Dette gjorde at lysten tok overhånd, og jeg bestilte min første strikkepakke. I løpet av få dager ble min aller første genser strikket, og strikkegleden var i gang. Gjennom mitt første strikkeår har det blitt strikket så skapene er fulle av både egne og andres design. Det å lære en så tradisjonsbundet kunst, og å kunne trylle frem mine drømmeplagg ut i fra eget hode har vært utrolig morsomt. Læringskurven har vært bratt, men fylt med så mye glede, motivasjon og mestring.

Se alle design

@Hennistrikker – Henriette Berget

Min strikkereise begynte allerede på barneskolen, og syntes det var så stas når jeg fikk lov til å strikke noe annet enn pannebånd eller skjerf, samtidig som jeg syntes det var flaut å være god i strikking, siden det var det bestemødre gjorde. Gjennom de siste årene har kreativiteten og viljen blomstret litt ekstra, og flauheten har blitt byttet ut med stolthet. Stolt av å kunne lage noe med tråd og pinner, lage og designe noe som andre kan ha glede av. Det er lite som slår følelsen av å gi bort noe man har brukt utallige timer på til noen, og se gleden i øynene deres når de finner ut at det er hjemmelaget

Se alle design

@YarnLoversnet – June Thomsen

Som person har jeg en dyb og uudtømmelig kærlighed til farver, og det afspejler sig i mine designs. For mig er farver lig med livsglæde, og min glæde ved at strikke i forskellige farver smitter af i mine designs, der ofte er legende og med forskellige teknikker. Når jeg designer, forsøger jeg altid at udfordre mig selv og udfordre grænserne for, hvad strikdesign kan, og jeg håber, at du vil have det lige så sjovt med at strikke en af mine opskrifter, som jeg har haft ved at lave dem.

Se alle design

@WeLoveKnitters – Lise Bergesen

Skapergleden har alltid vært stor, og da jeg oppdaget strikking ble jeg frelst! Tenk hva man kan få til med pinner og tråd. Det å lære nye teknikker gjorde at mestringsfølelsen ga mersmak, så jeg valgte å utfordre meg selv med å skape produkter som jeg bare drømte om. Mitt store forbilde og kritiker med håndarbeid er min bestemor, hun har hjulpet meg på veien med sitt kritiske blikk og kjærlige tips. Slik startet min lille reise med å designe- og utvikle produkter selv, og jeg gleder meg til fortsettelsen!.

Se alle design

@Lineiaknit – Linn Bjerkstad

Jeg er en 20 år gammel jente fra Sørlandet som startet å strikke som 6 åring. For 1 år siden åpnet jeg en instagramprofil under navnet Lineiaknit, som raskt startet å vokse. Jeg har alltid vært kreativ, og det foregår alltid mye i hodet mitt, så denne kreativiteten fant jeg ut at jeg kunne bruke til å designe mine egne strikkeplagg. Det popper stadig nye design opp i hodet mitt, og da klør det virkelig i fingrene for å starte å produsere! Jeg strikker og designer flest gensere, men også diverse småplagg som luer, votter osv. .

Se alle design

@Kbyk_ – Siv Anita og Marita Knudsen

Mor og datter som vil dele strikkeglede! Vi synes det er så gøy å utforske vår kreative side gjennom strikkepinnene. Vi er veldig glad i å strikke på tykke pinner som gir et kult uttrykk! I all hovedsak begynte vi å designe plagg vi hadde veldig lyst på selv, men ikke fant i butikkhyllene. Når folk begynte å spørre etter oppskrifter begynte ballen å rulle, noe som var veldig gøy. Å skape noe trendy som samtidig varer gir masse glede og motivasjon.

Se alle design

@Loopbylook – Merete og Tiril

Vi er to venninner som møttes for en god del år siden da vi studerte på Moteskolen Esmod. Vi er veldig glade i å skape noe begge to og har alltid vært dratt mot det kreative. Strikking for oss er en aktivitet hvor en glemmer tid og sted, rett og slett ren terapi, og vi er nok ikke alene om det. Vi ønsker gjennom stilrent og tidløst design å dele denne gleden med andre. Våre design passer veldig fint til både nybegynnere og de mer erfarne.

Se alle design

@Vepsestrikk – Veronika Steen

Jeg jobber som sykepleier på natt og det var her mitt strikkeventyr startet. Etter inspirasjon fra mine kolleger, bestemte jeg meg for å gi det et forsøk for cirka to år siden. Jeg tenkte litt som Pippi, «det har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Jeg startet med en sokk, og så enda en sokk. De ble ikke et pent par, men det ga mersmak. Jeg merket allikevel raskt at jeg hadde vanskeligheter med å forstå oppskrifter, så da fant jeg ut at jeg heller måtte lage mine egne. Mitt mål er å lage enkle, tidløse oppskrifter som er forståelig for alle.

Se alle design

@Humbleknit - Christina Larsos

Helt siden jeg fullførte mitt første strikkeplagg i 2016 har jeg vært fullstendig frelst. Våren 2020 designet jeg mitt første plagg. Jeg elsker å utfolde min kreative side gjennom strikkingen. Jeg ønsker å designe tidløse bruksplagg som varer år etter år, og som passer fint til alle aldre og fasonger. Jeg liker spesielt blandingen mellom strukturstrikk og enkel glattstrikk.

Se alle design

@Knitbymkolbeinsen - Maren Kristine Kolbeinsen

Jeg begynte smått å strikke sammen med mamma og mormor i barndommen, men det var først da vi ventet vårt første barn at jeg tok strikkepinnene opp for alvor i 2016. Jeg designet mitt første plagg, en lue, høsten 2018, og dette ga mersmak. Det har for det meste blitt baby- og barnetøy i serier. Jeg liker best å designe plagg som kan brukes til det meste, og gjerne til begge kjønn.

Se alle design

@Sorlandsstrikk - Gro-Helén Bringsverd

Jeg lærte å strikke av min mamma da jeg var 7 år, og har strikket til og fra siden. For noen år siden oppdaget jeg strikkeverdenen på Instagram og teststrikket litt selv, før jeg fant ut at jeg ville prøve meg på egne oppskrifter. Jeg har designet flest klær til baby og barn, og liker enkle mønstre med enten litt struktur eller mønsterstrikk som passer til både gutter og jenter.

Se alle design

@Turgledepaapinner - Karina Helle

Jeg bruker naturen så ofte jeg kan, og da stort sett iført ull. Derfor ønsker jeg å designe plagg til bruk i alle sesonger, både til tur- og hverdagsbruk. Jeg har strikket så lenge jeg kan huske, og strikket min første genser i 12-13 årsalderen. Jo mer jeg strikket, desto mer ønsket jeg å endre på oppskrifter eller lage mine egne for å få det akkurat slik jeg ønsket. Etter hvert oppdaget jeg hvor kjekt det var å designe egne mønster fra bunnen.

Se alle design

@Veronica.loken – Veronica Løken

Min strikkereise begynte i sofakroken hos min farmor for flere år siden. Utallige timer med feiltagelser, frustrasjon og opprekking, ble til en læringskurve som ga ro i sjela, et sted hvor kreativiteten kunne blomstre, og ikke minst - en enorm mestringsfølelse. Gjennom det siste året har kreativiteten blomstret litt ekstra, og det er her mine egne design kom til. Det å kunne bruke en eldre teknikk for å skape noe moderne og tidsriktig, er for meg en glede.

Se alle design

@Vesleull – Jeanette Haugland

Har heklet så lenge jeg kan huske, og begynte med eget design da eldstejenta ble født for 14 år siden. Syntes da det var altfor få hekleoppskrifter med god passform, og tok saken i egne hender. Nå hekles det til både barn og voksne. De siste par åra har jeg laget oppskrifter, slik at andre og kan få mulighet til å hekle designene. Er opptatt av at plaggene skal være myke, kløfrie og komfortable. Gleden av å skape, få utløp for kreativitet og å kunne trylle fram noe helt eget bare ved hjelp av en heklenål er helt fantastisk og gir en herlig dusj av endorfiner.

Se alle design

@Skogstrikkdesign – Tove Koppang og Marita Vassnes

For to år sidan ønska me å ha ein eigendesigna turgenser på våre flotte hengekøyeturar. Under Bergen Strikkefestival same året fekk me den motivasjonen og støtten me trengde frå ei anerkjend strikkedesigner, og Tre Til Tre genseren vart offisielt skapt. Sidan har me designa fleire store og små plagg som kan passe vaksne og barn som likar å være ute. Designa våre er alltid inspirert av det me ser i naturen når me er på tur.

Se alle design

@Bendiicsen – Ane. B. L. Johnsrud

Jeg er 27 år og bor i Stavanger med mann og hund. Jeg er en strikkende sosionomstudent som nå har vert så heldig å få bli en den av designkollektivet instaknit av garnius. Jeg har kunnet strikke siden tidlig barneskole, men ble virkelig bitt av basillen når jeg gikk design og håndverk samt design og tekstil på videregående. Jeg har også vokst opp omringet av håndarbeidsglede, så interessen har vert til stede lenge. Jeg finner inspirasjon i det aller meste, fra farger og garnkvaliteter til blomster og gamle mønster. Jeg finner mye inspirasjon på strikkeinsta. Jeg ønsker å tilby noe som passer til en hver og er opptatt av størrelseinkludering. Jeg vil kalle stilen min en blanding av søt, vintage, klassisk og casual.

Se alle design

@Knitbymarthed – Marthe Dybdahl

Min strikkereise begynte under pandemien, nærmere bestemt i august 2020. Med en pose med reste-garn fra min mor og lite å bruke tiden på, begynte jeg i det små, en maske av gangen. En maske av gangen ble til slutt ett klesplagg. Det å forme og lage mitt eget plagg helt fra bunn av ble noe jeg elsket, og siden august 2020 har jeg alltid hatt fra ett til tre plagg på pinnene. Ved å strikke plagg designet av andre vokste kreativiteten, inspirasjonen og motivasjonen til å lage noe eget. I november 2021 ga jeg ut min første oppskrift. Det ga mersmak. Nå har jeg hovedsakelig egne design på pinne. En utålmodig jente trenger plagg som er raske å strikke, og derfor er de fleste av mine design strikket på tykke pinner.

Se alle design